Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnden överklagar

/
  • Detta är ett individärende. Därför kan vi inte uttala oss i ärendet. Vi får inte uttala oss i ärendet, säger socialnämndens ordförande Bertil Eriksson (KD).

Socialnämnden i Ovanåkers kommun överklagar nu en dom i Förvaltningsrätten i Falun. Förvaltningsrätten anser att en flicka med en autismspektrumstörning ska få möjlighet till ekonomisk hjälp av kommunen för att kunna gå i en specialskola i Mellansverige för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar med autism.

Annons

Personalen, både vid skolan och elevboendet, har specialutbildning för att förstå elevernas behov av hjälp och stöd, konstaterade rätten i sin dom.

Därmed ställer sig Förvaltningsrätten på flickans sida. Flickan överklagade i januari ett beslut i socialnämnden i december 2009, då nämnden tog ett beslut att avslå flickans ansökan om ekonomisk hjälp för att kunna gå vid specialskolan.

Socialnämnden å sin sida menar i sin överklagan att flickan kan erbjudas undervisning och en god skolmiljö på annat sätt än genom specialskolan. Flickan har gått vid Höghammarskolan i Bollnäs. Nämnden anser också att flickan kan erbjudas bistånd genom ett personligt utformat stöd på hemmaplan.

Mer läsning

Annons