Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialen redo för mässorna

Årets stora festligheter i Edsbyn och Alfta närmar sig. Persmässan nu till helgen och Stormässan i Alfta i mitten av augusti. Två festligheter som lockar många ungdomar. Och inför dessa festligheter rustar också socialen i Ovanåker som brukligt.

Annons

Persmässan och Stormässan är festligheter som lockar många ungdomar. Med detta följer också en del alkoholförtäring, vilket kan ställa till problem.

Inför detta rustar därför socialförvaltningen i kommunen och kommer att ha personal på plats för att hjälpa till där det behövs. Från socialförvaltningen hoppas man också att många föräldrar kommer att vara ute och nattvandra under de här festkvällarna.

- Vi brukar ha personal på plats under de här festligheterna. Det blir två socialsekreterare på plats på Persmässan på fredagen och två på lördagen. Liksom senare på Stormässan, förklarar Viveka Danielsson, tillförordnad social- och if-chef.

Även om det inte finns någon organiserad form av nattvandrare i Ovanåker förklarar Viveka Danielsson att allt fler föräldrar engagerar sig och finns på plats vid ungdomsfestligheter.

- Det har ökat med föräldrar som är ute dessa kvällar. Det märktes inte minst vid skolavslutningen i år och det är väldigt positivt, konstaterar Viveka Danielsson.

Mer läsning

Annons