Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snö i halva backen

/
  • FOTO: PATRIK UHRASBackchefen Ola Vedin körde med den nya pistmaskinen och schaktade ut snön. Den snötäckta och pistade delen av slalombacken är 180 meter lång och 60 meter bred.
  • FOTO: PATRIK UHRASEdsbyns alpina startade häromkvällen den första kvällsträningen på snö. Det var glada ungdomar som kunde köra i den nedre delen av slalombacken.

Snökanonerna var igång i 40 timmar i Edsbybacken. Tack vare det finns det snö i backen trots mildvädret. Det är den nedre delen som nu är snölagd och pistad - troligen först i Hälsingland. När den snötäckta delen dyker upp i regndiset ser det riktigt mäktigt ut, när man nu kommer till Gårdtjärnsberget.

Annons

Häromkvällen började Edsbyns alpina sina träningar i slalombacken. Backchefen Ola Vedin berättar att snökanonerna startade man i förra veckan, då det var tillräckligt kallt.

– Men det var absolut ingen rekordtidig start på träningen. Vi kunde träna i backen en vecka tidigare i fjol. Inom slalomsektionen vill vi naturligtvis komma igång så fort som möjligt, säger Björn Ingesson för Edsbyns alpina.

Han hoppas allmänheten kan börja åka på juldagen.

Mer läsning

Annons