Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart slut på biljetter till Småstadsliv Live

/
  • Christian Vallin, Christer Johansson och Martin Göransson har lite att fundera på inför uppsättningen av Småstadsliv Live vid hembygdsgården i Edsbyn.
  • Christian Vallin, Martin Göransson och Christer Johansson känner ingen speciell nervositet inför den kommande veckans föreställningar av Småstadsliv i Edsbyn.
  • Det är hårda tag när Småstadslivs Christer Johansson, Martin Göransson och Christian Vallin inför de kommande föreställningarna i Edsbyn

Om mindre än en vecka smäller det. På onsdag kväll den 4:e augusti är det premiär för Småstadsliv Live, Bland vargar & städkärringar, på hembygdsgårdens scen i Edsbyn. Intresset ute i landet för den här lite annorlunda sommarteatern är så pass stort att biljetterna redan håller på att ta slut, trots att man lagt till en extra föreställning på lördag nästa vecka.

Annons

Att biljetterna till det populära Småstadslivsgängets sommarunderhållning, Bland vargar & städkärringar, från hembygdsgårdens scen i Edsbyn under nästa vecka redan håller på att ta slut inte bara gläder utan oroar Småstadslivsfolket.

- Medan intresset ute i landet verkar vara stort för Småstadslivs Live så verkar det vara svalt lokalt. Risken är att den lokala publiken missat det här med förköp och tror att det bara är och komma och lösa biljett på plats, säger Per Sonerud, Hudiksvall, som är producent för Småstadsliv Live.

- Publiken är begränsad till 400 personer per kväll. Sedan hjälper det inte att komma när det är för sent och säga att man känner Christer eller Christian, det är 400 som gäller. Vi har lagt till en extra föreställning på lördag kväll nästa vecka. Fredagens föreställning är slutsåld. Till lördagens extra föreställning kan man bara köpa biljetter på Ticnet. För onsdag och torsdag kan man köpa biljetter lokalt. Sammanlagt kanske det är 300 platser kvar och några fler extraföreställningar blir det inte.

Småstadslivsgänget ägnar nu sina semesterdagar åt att repetera och fila på sin föreställning. Att göra Småstadsliv på scen är något helt nytt för samtliga.

- Nu måste man verkligen lära sig replikerna, säger Christian Vallin.

- Det är ett livsfarligt experiment, det kan åt skogen å, säger manusförfattaren och regissören Christer Johansson och får medhåll av Martin Göransson som spelar Folkets huschefen Allan Schött i uppsättningen.

Svårast tycker Christer, Christian och Martin det är när de snabbt ska klä om och byta karaktärer även om de nu tränat upp sig.

Det är nämligen på ett hårdsatsande Folkets hus där djupa kulturknuttar och vilda jaktlag dyker upp den här historien utspelar sig. Den som bestämmer där är inte chefen utan två städkärringar, ja, ni anar vilka.

Två akter med fikapaus. Eftersom inte alla kan få sittplats uppmanas publiken att ta med sig campingstolar.

Mer läsning

Annons