Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbare rehab i Alfta

/
  • HR-chef Elin Persson för Svenska fönster och vice VD Sofie Berglén vid Alfta rehab diskuterar hur man bäst ska lägga upp rehabiliteringen för de anställda från Svenska fönster.

Svenska fönster med cirka 700 anställda i Edsbyn vill nu testa Alfta rehabs modell för en snabbare rehabilitering. Tanken är att företaget efter utredning ska kunna skicka personal med en något svårare sjukdomsbild för rehabilitering i Alfta. Företaget får ett rabatterat pris för denna rehabilitering

Annons

– Detta är ett prov till en början. Vi vill titta närmare på vilka resurser vi kan använda vid Alfta rehab och hur de fungerar. Det här är en bra form för oss. Alfta Rehab är en av de samarbetspartner som vi använder/ troligtvis kommer att använda oss av när det gäller rehab. Beroende på vad det handlar om för problem, säger vikarierande HR-chef (personalchef) Elin Persson för Svenska fönster.

Vice VD Sofie Berglén vid Alfta rehab berättar att man först gör en utredning hur man kan hjälpa den anställda, som till exempel har fått värk i axlar och armar eller är utbränd.

Efter utredningen får den anställda och företaget ta ställning om man vill satsa på en rehabilitering i Alfta. Enligt överenskommelsen mellan Svenska fönster och Alfta rehab bor man i Alfta under tiden rehabiliteringen pågår. Det kan röra sig om allt från en vecka upp till fyra veckors vistelse i Alfta.

Mer läsning

Annons