Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småstadsliv intar scenen i sommar

/
  • I augusti blir det Småstadsliv live på hembygdsgårdens scen i Edsbyn. Martina Olsson, Christer Johansson, Sofie Asplin, Christian Vallin, Helene Åström och Martin Göransson är några av de medverkande i föreställningarna.
  • Musikförläggaren Per Sonerud från Hudiksvall hade följt Småstadslivsgänget för att hjälpa till med råd och tips.- Jag är ett stort fan av Småstadsliv. I och med det här tror jag historia är på väg att skrivas och då är jag glad att få vara med, sade han.
  • Nu tar de steget och blir scenartister Christian Vallin och Christer Johansson.

Tre kvällar första veckan i augusti är det högst troligt att det kommer att höras höga och ljudliga skratt från slänten framför hembygdsgårdens scen i Edsbyn. Då intar nämligen gänget som gjort de tre Småstadslivsfilmerna scenen med, Småstadsliv live - Bland vargar och städkärringar.

Annons

Med ett helt nyskrivet manus på fickan var Christer Johansson och den övriga kärntruppen i Småstadslivsfilmerna i Edsbyn under onsdagen och inspekterade scenen och backen vid hembygdsgården. Med sig hade de också musikförläggaren Per Sonerud från Hudiksvall för att få hjälp med råd och tips.

Den första veckan i augusti är det nämligen klart att Småstadsliv tar klivet från filmduken och går upp på scenen i Edsbyn för att under tre kvällar onsdag - fredag möta sin hängivna publik mer ansikte mot ansikte så att säga. Som om inte det var nog så arrangerar man en avslutande musikfest i Öjeparken på lördag den veckan med Perssons Pack, Engmans Kapell och Lurvpösarna bland annat.

Christer Johansson som skrivit manus och regisserar berättar att de döpt sitt scenframträdande till Småstadsliv Live - Bland vargar och städkärringar.

- Alla som sett filmerna kommer att känna igen sig då alla de återkommande karaktärerna i filmerna kommer att vara med. Man skulle kunna säga att det här på sätt och vis är Småstadsliv 4, säger han.

På onsdagen gjordes en första inspektion av området och hur publiken ska tänkas sitta, för sitta måste de göra då föreställningen är två gånger fyrtiofem minuter.

Per Sonerud tror att det här bara är en början för Småstadslivsepoken.

- Jag är ett stort fan av filmerna. I och med det här tror jag historia är på väg att skrivas och då vill jag gärna vara med på ett hörn, säger han.

Mer läsning

Annons