Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små spelemän flyttar in i Öjevillan

/
  • Nils Östergrens, Filip Uddas, Lino Ottosson, Edvin Johansson, Elin Ottosson och Noah Johansson heter det här glada gänget som nu ska gå på förskoleavdelningen Fiolen i Edsbyn.
  • På den nya förskoleavdelningen Fiolen vid Öjevillan i Edsbyn kommer det här musicerande gänget och deras kamrater att spela upp. Nils Östergren, Filip Uddas, Lina Ottosson, Edvin Johansson, Elin Ottosson och Noah Johansson.
  • Öjevillan i Edsbyn där förskoleavdelningen Fiolen etablerar sig byggdes för exakt 100 år sedan. Bland annat finns väldigt fina kakelugnar i huset. Föreståndaren Åsa Arvidsson Kuhles tillsammans med några av barnen i ett av rummen.
  • Musikläraren Mia Nordholm undervisar barnen i fiolspel två gånger i veckan.
  • Siiri Salminen knäpper på strängarna som en riktig speleman.

Nu flyttas en del av verksamheten på Notens förskola i centrala Edsbyn till lokaler i den så kallade Öjevillan som där blir en egen avdelning med namnet Fiolen.

Annons

Notens förskola i Edsbyn som återfinns i pingstkyrkans lokaler flyttar en del av sin verksamhet några hundra meter norrut efter Långgatan till den så kallade Öjevillan. Där ska nu Notens äldre barn tillbringa sina dagar i nyrenoverade och för verksamheten iordningställda lokaler.

Verksamheten i Öjevillan blir en egen avdelning som kommer att kallas Fiolen vilket är passande då barnen som flyttar dit alla går och lär sig spela fiol.

- Vi har redan börjat skola in barnen som är 4-5 år här. Nu blir det 12 stycken men vi kan ta emot 18 här, säger Notens föreståndare Åsa Arvidsson Kuhles.

Mer läsning

Annons