Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skymd sikt i Edsbyn

/
  • För två år sedan klipptes buskarna i mittenplanteringen ner helt och hållet. Sedan dess har de hunnit bli lummigt gröna.

Efter trafikolyckan i centrala Edsbyn på måndagen som delvis orsakades av skymd sikt klipper kommunen nu ner mittenplanteringarna efter Långgatan. Polisen hörde av sig till kommunens trafikansvarige efter krocken och påtalade att planteringarna skymmer sikten för trafikanterna.

Annons

Särskilt för de trafikanter som ska svänga ut från parkeringen mittemot Edsbyhallen och korsa Långgatan orsakar buskarna i mittenplanteringen problem. Det var också härifrån som olycksbilisten på måndagen kom.

– Vi kommer att klippa ner en del av buskarna, så vi får bättre sikt, säger kommunens tekniske chef Patrik Uhras.

Det är kommunen som sköter om planteringarna så träd och buskar växer och frodas. Men det är ett par år sedan man klippte ner buskarna helt och hållet. Det är grönt och vackert efter Långgatan, men Patrik Uhras håller med om att man måste prioritera trafiksäkerheten före skönheten.

– Vi har klippt ner buskarna med jämna mellanrum. Trafiksäkerheten är en delad uppgift mellan kommunen och Vägverket.

Hade ni klippt ner buskarna om inte olyckan hade skett på måndagen?

– Nej, det hade vi inte gjort, inte nu. Men vi borde ha gjort det i alla fall. Vi kommer att ta kontakt med Vägverket, säger Patrik Uhras.

Det var i samband med att rondellen i centrala Edsbyn blev klar 2004 som kommunen satsade på mittenplanteringar.

 

Mer läsning

Annons