Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skördefest i det gröna på odlingslotterna

/

På söndagen var det festligt vid odlingslotterna i Alfta, där studiecirkeln "Odling för omställning" hållit till de senaste månaderna. Nu firades odlingssommaren med en skördefest med kålsoppa, hembakat och kolbullar.

Annons

Solrosor, rödbetor, kål, bondbönor, potatis, gurka, majs, sallad, jordgubbar – det är många grödor som vuxit på lotterna i sommar. Nu väntar en föreläsning i hur maten ska lagras över vintern på bästa sätt – sedan börjar planeringen inför nästa säsong. Då är förhoppningen också att studiecirkelns verksamhet ger ringar på vattnet och att ännu fler börjar odla.

– Vi har samtal med Aefab nu och hoppas på att det ska kunna bli odlingslotter ute på deras bostadsområden, berättar Patrik Eriksson.

I år har ett 15-tal odlingslotter varit uppodlade i centrala Alfta, som en följd av studiecirkeln som startade under våren och cirkelledaren Allan Nyström ser gärna fler:

– Jag brukar lite radikalt säga: plöj upp gräsmattan och gör ett trädgårdsland av det. Gräsmattan är den jobbigaste odling som finns. Odla mat i stället!

Mer läsning

Annons