Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolstart med dragspelsmusik

/

Sol och klarblå himmel. Svenska flaggan hissad. Kunde knappast bli bättre för starten på höstterminen 2009. Skolstart för många återseende av gamla kompisar och för andra, förstaklassarna, starten på något helt nytt i livet både spännande och omtumlande.

Annons

I Ovanåker besökte vi tre så kallade byskolor, Roteberg, Knåda och Viksjöfors.

I Roteberg vimlade det av människor, föräldrar, elever och lärare. Där handlade det om att mingla med kaffe eller saft och bulle. Till dragspelsmusik av Stig Wiklund, Alfta och Artur Sverin, Edsbyn. Därtill fiolmusik av musiklärare Mia Nordlund.

De flesta unga ägnade sig åt bollspel, gungor och klätterställningar.

I Knåda såg det ungefär likadant ut. Gungorna var flitigt frekventerade och bollar rullade. Per-Olov Bertilsson svarade för underhållning med sitt dragspel. Barnen bjöds också på glass.

Viksjöfors skola är flexibel skola. Blandning av a- och b-form. Ett-tvåan i samma klass liksom tre-fyran. Däremot går femmor och sexor för sig själva.

- Allt beroende på hur många elever vi har, förklarar Wictoria Kastemyr lärare för tre-fyran.

Första dagen fick Wictoria också ta hand om tvåorna och delade in gruppen i två lag för brännbollsspel på hockeyrinken. Detta för att ettorna med föräldrar skulle få chansen att skola in sig i lugn och ro.

Mer läsning

Annons