Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen kritiserar Celsiusskolan

Skolinspektionen riktar kritik mot Celsiusskolan i Ovanåker för att kraven för betygsättning inte följts. Anledningen till kritiken är att skolans rektor satt betyg han inte är berättigad att göra. Ovanåkers kommun har nu sett över rutinerna.

Annons

Skolinspektionen tog i augusti emot en anmälan gällande betygssättning i kemi för elever i årskurs 8 vid Celsiusskolan i Edsbyn.

Bakgrunden är att när en lärare tog över klassen i mars våren 2009 saknade eleverna betyg i kemi. Personalen på skolan kunde heller inte ge den nya läraren besked om vad eleverna gjort under årskurserna 7 och 8.

Läraren hade under våren kemi med eleverna under sju lektioner. Han bedömde dock att det inte gick att sätta betyg på dem på grund av bristfälliga betygsunderlag.

Dagen före skolavslutningen fick läraren reda på att alla elever i årskurs 8 ändå hade fått betyg i kemi satta av skolans rektor.

Skolinspektionen riktar nu kritik mot skolan eftersom det enligt skolförordningen bara är läraren som ska sätta betyg.

Ovanåkers kommun ska senast den 4 februari lämna en redovisning till skolinspektionen. Från Ovanåkers kommun uppger man att Celsiusskolan nu tagit fram tydliga riktlinjer för elevdokumentation och överlämnande.

Mer läsning

Annons