Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolelever hittade katt fastspikad i en bräda

/

I tisdags hittade en elev på Runemo skola en död hund efter järnvägen i det lilla samhället.

Under onsdagen gjordes nästa makabra upptäckt.

Nästan på samma ställe låg en katt fastspikad på en bräda.

Annons

Polisen kan i dagsläget inget säga det finns någon koppling mellan de döda djuren. Men helt klart har de hittats på ungefär samma ställe.

Det började i tisdags då en elev på Runemo skola var ute och gick med sin hund. Framför honom, alldeles intill järnvägen, låg en död hund. Eftersom djuret i det närmaste var mumifierad utgår polisen från att det legat där länge.

Dagen efter, när några klasskompisar skulle kolla vart hunden hittats, görs nästa upptäckt. Någon har slagit ihjäl en katt med en spikförsedd bräda. Brädan och spiken satt fortfarande kvar i katten när den upptäcktes.

På skolan tycker både elever och lärare att det är otäckt.

- Först fick jag höra talas om hunden, sedan kom det några elever och berättade om katten. Då bestämde vi oss för göra en polisanmälan, säger lågstadielärare Carina Gladwin.

Enligt polisen har också katten legat död ett tag innan den upptäcktes men troligen inte lika länge som hunden.

- Vi får verkligen hoppas att det inte rör sig om någon som plågar djur. Det skulle vara grymt, säger Carina Gladwin.

Jan-Erik Hansson är utredare vid Bollnäspolisen. Han säger att de har sökt i sina register med anmälningar om bortsprungna hundar och katter utan att kunna hitta några som matchar med de döda djuren i Runemo.

- Vi har inte kunnat identifiera rasen på hunden men det rör sig om ett litet djur. Vi har heller inte fått in någon anmälan om en bortsprungen katt i det här området. Så det enda vi kan göra i dagsläget är att upprätta en anmälan om djurplågeri.

Mer läsning

Annons