Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjundeklassarna laddar i Timsbo

/
  • Eleverna från klass 7:2 på Alftaskolan tillsammans med lärare, fritidsledare och personal från Svenska kyrkan framför huvudbyggnaden vid Prästvallen i Timsbo.
  • Eleverna från klass 7:2 på Alftaskolan tillsammans med lärare, fritidsledare och personal från Svenska kyrkan framför huvudbyggnaden vid Prästvallen i Timsbo.
  • Lunchdags och Fredrik Lans ser till att hamburgarna blir ordentligt stekta.
  • Här har vi tre som verkligen kunde äta hamburgare. Lee Badal och Sandra Persson åt fem var medan Beatrice Lindberg som var värst år sex,
  • Vid Prästvallen i Timsbo finns en bana med tio stationer där deltagarna uppdelade i lag ska hjälpas åt att lösa olika problem. Här ska man med hjälp av sina kamrater ta sig över ett rep utan att nudda det.
  • Syftet med sjundeklassarnas upptakt i Timsbo är att de ska lära känna varandra. Det är teambuilding på ett positivt sätt.

Sedan sex år tillbaka har de nya sjundeklassarna på skolorna i Alfta och Edsbyn startat det nya skolåret med en dag vid Svenska kyrkan fina anläggning Prästvallen i Timsbo, väster om Edsbyn.

Annons

Förra veckan var Edsbysjuorna där och den här veckan har de tre sjuorna på Alftaskolan gjort varsin dag där tillsammans med lärare, fritidledare och personal från Svenska kyrkan.

Syftet med utflykten till prästvallen är att eleverna ska lära känna varandra. I sjuan får klasserna en annan sammansättning.

- Det här är teambuilding på ett positivt sätt, säger fritidsledaren Susanne Canebro.

Den problemlösarbana för lag som finns vid prästvallen gör det lätt att bli bekanta med varann och att samarbeta.

Alftaskolans klass 7:2 som var i Timsbo under torsdagen löste problem tillsammans och åt hamburgare så att stod härliga till.

På lördag är det föräldrarnas och lärarnas tur att ge sig i kast med problembanan. Vi får väl se om de klarar av att samarbeta lika bra.

 

 

Mer läsning

Annons