Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunde inbrottet i fritidshuset

/
  • – Jag undrar också vad det är man letar efter i en sommarstuga nu på hösten. Då tar man ju hem allt av värde, säger Gunilla Frid-Nilsson.

När Gunilla Frid-Nilsson och hennes make Hånken Nilsson hade kommit hem från Spanien-semestern mötte dem ett jobbigt besked. Det hade varit inbrott i deras sommarstuga - igen!

Annons

– Det är vårt sjunde inbrott i stugan sedan 1996. Vi stuggrannar hade satt upp en bom efter det förra inbrottet som var 2005, säger Gunilla.

Efter den insatsen var både Gunilla och Hånken glada över att få vara i fred och förskonade från inbrott. Men så i höst var det dags igen.

– Hånken och jag kom hem ifrån Spanien, efter att ha varit där under en månad. Dagen efter hemkomsten, när Hånken och jag skulle hämta våra två barnbarn på förskolan i Knåda ringde ägaren till grannstugan och berättade om inbrottet.

– Jag som njöt och flinade så rejält, över att få komma hem till Byn, men då slutade jag att flina. Vi åkte till stugan i mörkret då på kvällen, för att se hur illa det var. När jag gick därifrån sa jag: Dom har varit snälla, dom jävlarna! Denna gång hade man inte slängt ut allt på golvet utan bara öppnat alla skåp och dragit ut alla lådor, säger Gunilla Frid-Nilsson.

Vad hon kunde se hade inget stulits denna gång, men dörrar och fönster hade blivit utsatta för skadegörelse.

Hon har en stark vilja att förmedla vad man känner som brottsoffer.

– Det gör ont i mig och jag hoppas att det gör ont i dom som bröt sig in också. Jag kände direkt efter inbrottet: Låt oss vara i fred! Jag undrar också vad det är man letar efter i en sommarstuga nu på hösten. Då tar man ju hem allt av värde.

Läs mer om vad Gunilla tycker om att bli utsatt för inbrott i fredagens (30/11) Ljusnan.

Mer läsning

Annons