Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Singelolycka vid problematisk viadukt

/
  • Föraren uppmärksammade inte att vägen smalnar av över viadukten vid södra infarten till Edsbyn. Bilens högra sida blev rejält tilltygad.
  • Ambulansen förde föraren till vård. Föraren klagade över smärtor i nacken.
  • Bilen blev stående över bägge körfälten.

Nu är det dags att bygga en hängbro vid viadukten vid Södra torget i Edsbyn. Frågan aktualiserades på torsdagen, när en förare i en personbil körde in i räcket på ena sidan av viadukten över järnvägen. Föraren klagade över nacksmärtor och fördes i ambulans för vård.

Annons

Smällen blev rejäl. Bilens samtliga airbags utlöstes vid olyckan. Bilen kom söderifrån och var på väg in mot Edsbyn.

Föraren är inte från Edsbyn och noterade inte att vägen smalnar av över viadukten. Bilen körde med höger sida in i ena räcket och fordonet fick rejäla skador på höger front. Ambulans och räddningstjänst kom till platsen och vägen stängdes av för trafik en stund under tiden man hjälpte föraren och städade undan.

Bland Edsbybor undrar man i dag varför inget görs åt den problematiska övergången, som bara har en körfil för bilar. Den andra filen upptas av en gång- och cykelbana. Det innebär att övergången är en mycket trång flaskhals, som dessutom stundtals är hårt trafikerad. Nästan alla trafik söderifrån in mot Edsbyn går här.

Ett förslag som väcktes för flera år sedan, och som aktualiserades på torsdagen, är en hängbro för gång- och cykeltrafikanter jämsides med bron över järnvägen. På så sätt skulle viadukten få två körfält för bilar. Gång- och cykeltrafikanter skulle få ett avskärmat fält.

Mer läsning

Annons