Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simhallarnas föreståndare besviken

/
  • Simhallsföreståndaren Stefan Engh och Lotta Artursson som jobbar vid Alfta simhall är mycket besvikna över förslaget om nedläggning.
  • Patrik Uhras som är chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Ovanåker håller inte med simhallsföreståndaren Stefan Engh.

I Alfta är reaktionerna på tjänstemannaförslaget att stänga simhallen mycket starka. En som är väldigt besviken är föreståndaren för kommunens simhallar i Edsbyn och Alfta, Stefan Engh. Han tycker det finns mycket att ifrågasätta angående förslaget att lägga ned simhallen i Alfta.

Annons

Stefan Engh som är föreståndare för Ovanåkers kommuns simhallar i Edsbyn och Alfta tycker det finns mycket att ifrågasätta vad gäller besparingsförslaget att lägga ned simhallen i Alfta.

- Medan man satsat miljoner på ny ventilation vid simhallen i Edsbyn har inte kommunen gjort några investeringar alls här i simhallen i Alfta. Man kan inte undgå att misstänka att nedläggningsplanerna har funnits en längre tid, säger han.

Stefan Engh har själv haft förslag hur man skulle få ner driftskostnaderna i simhallen i Alfta utan att få något gehör för sina förslag.

- Jag hade ett förslag på hur vi skulle få ner vattenförbrukningen i Alfta från 4 700 kubik till 2 500 kubik. Det skulle innebära en besparing på cirka 50 000 kronor, men ingen på kommunen vill lyssna på mina förslag.

- I det besparingsförslag som kultur- och fritidsförvaltningen nu presenterat heter det att antalet besök på simhallarna minskat. Vid simhallen i Edsbyn minskade antalet besök betydligt mer förra året än i Alfta.

Chefen vid kultur- och fritidsförvaltningen Patrik Uhras vill dock bemöta en del av det Stefan Engh säger.

- Jag kan med ett antal fakta som jag gärna skulle vilja förklara i lugn och ro. Men nedgången av besökare är lika stor vid båda simhallarna om man räknar procentuellt på befolkningsunderlaget i de två orterna. Från 2007 till 2009 minskade antalet besöken vid Alfta simhall med 1 529 .medan der vid Celsius i Edsbyn minskade med 2834. När det gäller investeringen vid simhallen i Edsbyn var det en ny ventilation som skulle minska driftskostnaderna, säger han.

Mer läsning

Annons