Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show med Måndagsklubben

/

Måndagsklubben bjöd på sin show i Folkets hem i Edsbyn häromkvällen. Denna kväll medverkade även ungdomar från kommunala musikskolan.

Annons

Måndagsklubben består av 15-16 medlemmar från föreningen FUB (För barn, unga, vuxna med utvecklingsstörning) i Ovanåkers kommun. Man brukar träffas varje måndagskväll i ungdomsgårdens lokaler i Folkets hem.

Det är kommunen som erbjuder fritidsgården till föreningen en gång i veckan och med är även fritidsgårdsledarna Laila Kråik och Katrin Berbres. Det var även Katrin som presenterade showen.

Man har olika aktiviteter som bingo, pysselkväll, discokväll, pizza-ätning med mera och den senaste tiden har mycket tid gått åt till för att öva inför showen, som brukar avsluta vårsäsongen. Kommunens fritidsgårdar stänger nämligen redan sista april.

Vad betyder det då att Måndagsklubben finns?

– Det betydet mycket. Det betyder bland annat att man slipper sitta ensam hemma. Man har folk runtomkring sig och som man kan prata med. Det är sådant man värdesätter, säger Linda Andersson.

Mot slutet av showen blev det riktig sommarlovs-känsla, när alla framförde Gyllene tiders Sommartider och sedan sjöng man tillsammans Idas sommarvisa till piano.

Måndagsklubben startar igen första september.

Mer läsning

Annons