Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se vågade revynumret från Alftas Byaspex Under ytan

/

Alftas Byaspex bjuder på revy igen. I revylokalen i Viksjöfors pågår repetitionerna för fullt. Ett av de mer vågade numren heter Ada, Beda och Ceda.

Annons

Det handlar om en seans hemma i köket hos en av damerna. Men till slut kan Janne Svedberg, Benny Bohlin och Dick Persson i rollerna som de kluriga tanterna inte längre hålla sig för skratt.

Den 29 januari 2016 har den nya revyn Under ytan premiär i Viksjöfors. Sammanlagt är 20 föreställningar under sex helger inplanerade. Det är då två år sedan man körde revyn Dom goda, dom onda, dom fula 2014. Den revyn sågs av 3 000 besökare.

Läs också: Alftas Byaspex tillbaka med revy

– Det var tråkigt, när revytiden var slut. Det var så sjukt roligt, men så plötsligt var allt slut. Jag undrade vart tog alla vägen? Jag fick separationsångest, säger Benny Bohlin som nu gör sin andra revyuppsättning i Viksjöfors.

– Man trivs, när man är här. Men för mig känns det skönt när man har passerat alla föreställningar, säger Dick Persson som har varit med sedan 2006 och alltså kan fira 10-årsjubileum nästa år.

Läs mer: Pangshow som övertygar

De verkliga veteranerna på revyscenen är dock Sofie Widarsson, Janne Svedberg och Anett Abbor. Sofie kom med i Alftas Byaspex 1992 och spelade sin första revy året därpå. Hon har varit med i ett 20-tal uppsättningar sedan dess.

– Vi har varit i gång några veckor nu med repetitionerna. Det är att ta ut nummer som tar tid. Vi måste känna oss för och smaka på ett nummer. Känns det inte bra går vi vidare med något annat, säger Sofie Widarsson.

Före jul är det repetitioner två gånger i veckan och man kör speciella sångkvällar. Efter jul blir det intensivare med repetitioner fyra gånger i veckan, då även helgerna är inbokade. Då känns det nästan som ensemblen bor i det gamla IOGT-NTO-huset.

Läs också: Lokalrevyn som lyckas överraska

Mer läsning