Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scrapmara i tolv timmar

/
  • FOTO: SYLVIA FAHLSTRÖM. Det roliga och stimulerande med scrapbooking är att kunna skapa något speciellt för en speciell person, till exempel ett eget grattiskort eller julkort, konstaterar Sylvia Fahlström som ledde den allra första scrapmaran i sin butik i centrala Edsbyn. Där deltagarna var igång under tolv timmar!
  • FOTO: SYLVIA FAHLSTRÖM. Deltagarna jobbade under djup koncentration, men det fanns även plats för prat och skratt. Det är roligt att kunna få jobba tillsammans.
  • FOTO: SYLVIA FAHLSTRÖM. Både den främre halvan och den bakre (bilden) av affären fick användas för att alla skulle få plats och arbetsutrymme under scrapmaran.

I Edsbyn var det dags för den första scrapmaran häromdagen. Sammanlagt 15 personer samlades för att under tolv timmar bland annat göra egna gratulationskort och dekorerade sidor till fotoalbum. Många i gruppen är nämligen även duktiga fotografer.

Annons

– Scrapmara kommer egentligen av det engelska ordet scrapbooking. Det är en populär hobby som ursprungligen kommer från USA, där den är den tredje populäraste hobbyn. Man kan göra egna klippböcker, minnesalbum och fotoalbum. Man kan kalla det för en alternativ syjunta, men istället för att jobba med garn och sömnad så håller man på med papper även om det kan finnas inslag av textil och trä i scrapbooking, säger Sylvia Fahlström som ledde scrapmaran.

– Vi kommer igen med scrapmaran. Deltagarna ville ha det så. Kanske blir det av redan till påsk och med all säkerhet i sommar, säger Sylvia som driver affären Sylvias scrap och present (i gamla Berges bokhandel), där ett 10-tal personer brukar träffas en lördag varje månad för att syssla med just scrapbooking.

Mer läsning

Annons