Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schackmästerskap på Lillboskolan

/
  • My Bergqvist, 6 år, från förskoleklassen gick vidare till andra omgången där hon gjorde en tapper insats mot en äldre motståndare innan hon fick ge upp.
  • Det årliga schackmästerskapet på Lillboskolan är en mycket populär tävling som synes.
  • Det går inte att ta miste på schackintresset på skolan. De som är klara med sina partier följer noggrant hur andra spelare sköter sina drag. Här är det LIna Erikssons spelande som blir närgånget studerat.

Så var det dag igen för det populära och årliga schackmästerskapet på Lillboskolan i Edsbyn, en tävling där alla elever från förskoleklassen till sjätteklassarna kan delta i.

Annons

I år gick tävlingen av stapeln för tionde året i rad och 30 elever satt engagerade till tusen med sitt spelande vid schackbrädorna. Det innebär att var fjärde elev på skolan deltar i tävlingen. I den här tävlingen kan det falla sig så att en som är sex år och går förskoleklassen få möta någon som går i sexan om det råkar bli lottat så.

Plaketter till de tre första. Saft, bullar och diplom får alla.

- Det är bara en elev som vunnit två gånger under de här åren, annars är det olika elever som hamnat bland de främsta, berättar läraren Claes Rehn som håller i tävlingen.

Mer läsning

Annons