Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på sommargalleri

/
  • Leif Nordlöf och Elisabeth Rens Nordlöf visar modellen av Lim-Johans stuga av samma snitt som i Edsbyns museum.  Skillnaden är att stugan i galleriet är målad i de ursprungliga färgerna, som den riktiga stugan som målades om förra sommaren.
  • Leif Nordlöf gör även husskulpturer. Förebilden till denna finns i Grängsbo. Han varvar sitt målande med att snickra husmodeller.
  • Lupinerna har just slagit ut och pryder ena kortväggen på Galleri Nordlöf i Ämnebo.
  • Leifs målade urnor och Elisabeths vackra skåp finns utställda i det lilla sommargalleriet.
  • Utanför galleriet breder sommaren ut sig. Solen skiner denna dag och lätta sommarmoln syns på himlen.
  • Elisabeth Rens Nordlöf har gjort egna väggskåp inspirerade av gamla modeller, men med eget snitt.
  • Förra sommaren räknade Galleri Nordlöf 100 besökare i veckan.
  • I den nya delen var det från början grishus, men nu har man gjort plats för främst Elisabeths samlade porslin och glas.
  • Leif Nordlöf och Elisabeth Rens Nordlöf ville från början ha ett eget galleri i Ämnebo. Sagt och gjort man började i vedboden och har nu utökat till grishuset.

Elisabeth Rens Nordlöf och Leif Nordlöf satsar vidare denna sommar och utökar sitt galleri i Ämnebo utanför Edsbyn. I den utökade delen låg tidigare grishuset som sedan blev konstverkstad, och som nu är rustad och fin för besökare.

Annons

Det var i våras som Leif och Elisabeth började röja för att få mer utrymme i sitt galleri. Sedan har man skrapat och målat väggarna vita, som i det övriga galleriet. Allt började med att Leif ville ha ett eget galleri och ställde i ordning ute i den gamla vedboden.

Leif Nordlöf är tecknare, målare och skulptör. Han har utbildat sig genom privata studier för olika konstnärer, gått kurser och gjort studieresor till olika länder. Han är även ansvarig för Ovanåkers kommuns utställningsverksamhet

Elisabeth Rens Nordlöf är utbildad möbelsnickare. Hon har gjort olika skåp, skrin och andra föremål.

Galleriet öppnar på söndag den 27:e och kommer att vara öppet tre dagar i veckan till och med den 1 augusti, då man avslutar med att delta i den stora Konstrundan.

Mer läsning

Annons