Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samling med taco

/
  • Vi har en stor förhoppning att vi ska öka i årets val, konstaterade Socialdemokraternas Håkan Englund och Yoomi Renström under valvakan i IP:s lokaler i Edsbyn.
  • Daniel Holm sjöng och spelade gitarr under Socialdemokraternas valvaka, där runt 45 sympatisörer följde rösträkningen via storbilds-tv.

Socialdemokraterna samlades till valvaka i IP:s (Idrottsparkens) lokaler i Edsbyn på söndagskvällen. Trots att det tidigt stod klart att Socialdemokraterna backar rejält i riksdagsvalet så var stämningen god. Man åt taco-buffé och lyssnade på Daniel Holm som sjöng. I kommunvalet hoppades partiet på framgångar.

Annons

– Nu är vi jättenervösa. Nu kan vi inte göra något mer, utan nu är det väljarna som säger sitt, sade Yoomi Renström.

Redan på måndag kväll samlas Socialdemokraterna till ett valanalysmöte i Edsbyn för att summera årets val, som innebär att partiet nu går tillbaka i riksdagsvalet. Ju längre kvällen led, ju mer steg spänningen hur det skulle gå i kommunvalet.

Socialdemokraternas mål var ett maktskifte i kommunen. I förra valet fick Socialdemokraterna 35,3 procent och därmed 15 mandat i kommunfullmäktige. Lisa Englund är en av de unga kandidaterna till det nya fullmäktige.

– Jag tycker vi har gjort ett bra jobb i valrörelsen i kommunen. Det krävs en förändring och vi har verkligen visat framfötterna och visat vad vi vill, säger Lisa Englund.

– Vi var tidigt ute med årets valrörelse. Redan före sommaren var vi igång. Vi har försökt vara synliga, sade Yoomi Renström.

– Vi har knackat dörr i kommunen. Vi har säkert knackat på 60-70 procent. Vi har fått blandade reaktioner. Många har varit positiva, säger Håkan Englund.

Mer läsning

Annons