Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S nobbar budgetplanering

/
  • Socialdemokraterna Yoomi Renström och Anders Larsson ställer sig utanför det föreslagna upplägget på budgetarbetet och sättet man ska styra kommande besparingar på.

Socialdemokraterna i Ovanåkers kommun ställer sig utanför det föreslagna upplägget på budgetarbetet och sättet man ska styra kommande besparingar på.

Annons

– Vi reserverar oss mot kommunstyrelsens förslag till budgetarbete för Ovanåkers kommun som innebär att man inte längre reglerar nämndernas och styrelsernas arbete genom förändringar i de ekonomiska ramarna, säger socialdemokraternas Anders Larsson och Yoomi Renström .

Socialdemokraterna i Ovanåkers kommun anser att det nya arbetssättet innebär att kommunfullmäktiges roll undermineras och att fullmäktige fråntas möjligheten att styra nämnderna och styrelserna.

Men är det inte fegt att inte delta i budgetarbetet med tanke på kommunens besvärliga ekonomiska situation? Nästan 20 miljoner ska sparas fram till 2012.

– Jag tycker det skulle vara oansvarigt att delta i detta arbete, när vi inte har fått de redskap som vi behöver för att kunna kontrollera och styra. Det är som att sätta sig i en roddbåt utan åror och någon säger till dig att ändå ro, säger Yoomi Renström.

Mer läsning

Annons