Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondell vid Norra torget försenad

/
  • Den ovalformade rondell som var planerad till i år för att göra trafikläget säkrare vid Norra torget dröjer till 2011. Finansieringen var redan klar när man upptäckte formella fel i hur ärendet handlagts vilket gjorde att delar var tvungna att göras om.

Ovanåkers kommuns förhoppning att Norra torget i Edsbyn skulle få en rondell redan i år har grusats. Formella brister skjuter upp projektet.

Annons

I mars i år beslutade kommunens arbetsutskott att man skulle låna ut 3,6 miljoner kronor till Vägverket, som uppgått i nybildade myndigheten Trafikverket, för att redan under 2010 få igång bygget av en rondell vid Norra torget i Edsbyn. Det lånet är inte längre aktuellt.

- Så sent som i maj var planen att börja bygga i juni i år. Men då tittade juristerna på det här och såg att Trafikverket rent formellt inte gjort alla steg som krävs, säger Patrik Uhras, teknisk chef vid Ovanåkers kommun.

Bristen var en förstudie som inte avslutats ordentligt.

- Det är jättetråkigt men självklart har kommunen förståelse för att Trafikverket måste göra jobbet enligt sina reglementen, säger Patrik Uhras.

Förseningen gör att byggstarten inte kan komma igång förrän 2011 om allt går som det ska. Kommer det in synpunkter på förstudien som nu ställs ut till slutet av augusti kan det större förseningar. Patrik Uhras tror dock att bygget kommer igång till juni 2011, ett år senare än vad man hade tänkt sig.

Mer läsning

Annons