Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rogivande fiskeparadis

/
  • Tony Segelberg, Mats Westling och Lotta Westling övernattar ett par nätter vid Sandsjön.
  • Johnny Birgersson från Lottefors har varit vid Sandsjön åtskilliga gånger de senaste sju, åtta, åren.
  • Västeråsborna Jan och Ann-Christine Carlsson, med sonen Casper, slingrade sig oplanerat norrut från Norberg och hittade fram till Voxna kanot och camping, där de bor. På campingen fick de tipset om Sandsjön.
  • Peter och Birgitta Gorman från Newcastle är i Sverige nästan varje år men har hittat till Sandsjön för första gången.

Britter, Västeråsare och Lotteforsbor – alla har de hittat ut till fricampingen vid Sandsjön. Någon sand finns inte vid sjön, men däremot fiskar.

Annons

Peter Gorman från England upptäckte stället, som ligger mellan Voxnabruk och Los, när han var på väg till Sundsvall för att hämta hustru Birgitta. Hon har släkt i Edsbyn men utvandrade till England redan 1962.

– Vi letar efter ställen som ligger avsides så vi beslutade att stanna här på vägen tillbaka, säger han.

Lotta och Mats Westling från Lottefors är på platsen för första gången. De har hittat fram med hjälp av Lottas bror Tony Segelberg, som är en av dem som lägger i fisk i sjön.

– Det är så fint här, helt orört. Lugnet och naturen är så rogivande, man kan koppla av från tv, dator, radio, allt, säger Lotta Westling.

Någon badsjö är det inte. Det är för fisket, eller lugnet, man kommer. Johnny Birgersson, också från Lottefors, tycker främst om bryggan som gör att man lätt kan ta sig till sjön och fiska.

– När det är fint väder som nu, vindstilla, då kan jag sitta här till klockan tolv i natt, säger han.

Mer läsning

Annons