Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för fortsatt borgerlig spricka

/
  • Just nu känns det politiska läget i Ovanåker rätt så snurrigt. Det alla är helt överens om är att det brådskar att hitta en lösning.

Vem blir kommunalråd efter Björn Mårtensson? Hur blir det med det borgerliga allianssamarbetet? Just nu finns inga svar på de frågorna. Partiföreträdare har träffats formellt och informellt och det enda alla just nu tycks vara överens om är att det krävs en snabb lösning.

Annons

Vem eller vilka som så småningom kan komma att nomineras till de uppdrag Björn Mårtensson lämnat är oklart i dagsläget.

Centerpartiet har i alla fall klargjort att ett återupptaget allianssamarbete innebär att de är de som ska utse kommunstyrelsens ordförande vilket är lika med kommunalrådsposten.

- I det avtal som skrevs om allianssamarbetet inför förra valet så står det att det är Centerpartiet som ska utse kommunstyrelsens ordförande. Björn Mårtensson har avgått och samarbetet borde kunna upptas igen, säger Gunnar Sigfridsson som ingår i Centerns förhandlingsgrupp.

På måndagskvällen hölls ett möte mellan representanter från Centern och de övriga borgerliga partierna. Från Centerpartiet deltog Gunnar Sigfridsson och Nils Erik Falk. De övriga var Lars-Erik Häggblom (KD), Eilert Isaksson (M) och Lars Ekström (FP).

- Vi framförde då två önskemål till Centern att om vi ska kunna samarbeta så vill vi för det första att Björn Mårtensson också avgår från andra uppdrag han har i kommunen som att han är ordförande vårt kommunala näringslivsbolag, OKAB, exempelvis. Vårt andra krav var att Centern berättar vilka kandidater de har, säger Eilert Isaksson (M).

 

 

Mer läsning

Annons