Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resa till förintelsens Polen

/
  • Här syns gänget som kommer att resa till Polen från Alftaskolan. Elever och lärare åker på måndag och återvänder på lördag.
  • Johanna Söroms, Jeanette Fredriksson, Erika Qvick, Linn Hedlund och Fredrik Lindblom är några av Polen-resenärerna.

20 elever och tre lärare från Alftaskolan reser till förintelsens Polen. Tanken med resan är att eleverna själva ska uppleva och med egna ögon se nazisternas koncentrationsläger och de judiska gettona under andra världskriget.

Annons

Bland annat kommer gruppen att besöka den polska staden Auschwitz vid vilken ett av Nazitysklands mest beryktade koncentrationsläger låg.

Det finns olika uppgifter hur många människor som blev mördade av nazisterna under andra världskriget. Men det kan röra sig om mellan 20 och 40 miljoner människor. Nio miljoner judar mördades under förintelsen.

– Mina förväntningar på resan är att kunna se vad som har hänt. Och få en egen uppfattning hur det ser ut, säger Johanna Söroms som är en av de nior som nu reser till Polen.

– Jag hoppas lära mig mer. Få se hur det såg ut och vad som hände, säger klasskompisen Jeanette Fredriksson.

Eleverna i årskurs nio har jobbat med andra världskriget och förintelsen under höstterminen. De har bland annat läst böcker, tittat på filmer och skrivit uppsatser.

Resan startar på tisdag den 25:e från Alfta och pågår till och med lördag den 29 oktober.

Mer läsning

Annons