Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekonstruktion ska rädda Edsbyns Plywood

/
  • Företaget E-Ply, Edsbyns Plywood, kan komma att räddas genom en företagskonstruktion

Jobben för runt 30 anställda vid E-Ply, Edsbyns Plywood, kan komma att räddas genom en företagskonstruktion.

Annons

Bolaget kan inte längre betala sina skulder och på onsdagen beslutade Västmanlands tingsrätt (bolaget har sitt säte i Hallstahammar) att företaget beviljas företagsrekonstruktion.

En företagsrekonstruktion kan beviljas av tingsrätten när ett företag hamnar i ekonomiskt trångmål och när tingsrätten bedömer att bolaget kan leva vidare utan att behöva gå i konkurs.

I företagets ansökan till tingsrätten står att bolaget haft en skral kassa sedan 2014 och det lett till att leverantörerna krävt betalt i förskott, vilket i sin tur gjort att man tvingats arbeta med lägre volymer än vad fabriken har kapacitet för.

Fabriken drabbades också av en brand som ledde till ett produktionsbortfall värt över fyra miljoner kronor.

Trots svårigheterna bedömer vd Mikael Hedlén i ansökan att företaget kan nå ett positivt bokslut redan i slutet av 2015 och att det överskottet kan täcka bolagets gamla skulder.

Problemen med bristen på likvida medel ska lösas genom att man ställer in betalningarna och får stöd av den statliga lönegarantin under de tre månader som rekonstruktionen pågår, samtidigt som nya pengar kommer in via kunderna.

Mer läsning

Annons