Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Processtec köper panncentral i Edsbyn av Eon: "Nu kommer vi öka omsättningen rejält"

/
  • Jens Johansson, ägare av Processtec
  • Processtec övertar verksamheten från Eon, men fastigheten köper man av Helsinge Pellets.

Processtec köper Eons panncentral i Edsbyn. Företaget kommer därmed fördubbla sin omsättning och kommer behöva anställa mer personal.
– Det här hade jag inte trott när jag startade företaget, säger ägaren Jens Johansson.

Annons

Panncentralen, som ligger vid gamla Edsbyns träförädling, förmedlar värme till bland annat Helsinge Pellets, E-ply och Elektra Värme, som i sin tur distribuerar fjärrvärme i Edsbyn. I och med köpet av panncentralen kommer Processtec därmed att ta över hela fjällvärmeproduktionen i Edsbyn.

Själva fastigheten där panncentralen ligger har Processtec köpt av Helsinge Pellets, medan verksamheten övertas från Eon. De kunder som tidigare använt Eons tjänster fick lämna en skriftlig fullmakt till Eon, där de gav tillåtelse att Processtec skulle få överta driften.

Läs mer: Processtec lanserar mobila panncentraler

– Vår verksamhet kommer bli betydligt större. Det är en bransch där man inte vet hur länge man har kunder, men nu kommer vi öka omsättningen rejält, säger Jens Johansson.

Centralen i sig har en omsättning på 22 miljoner per år. Processtec omsatte 14 miljoner i fjol och i år kommer man landa på omkring åtta-nio miljoner.

– Det har gått dåligt i år, varit lite dålig fart, säger Jens Johansson, som tycker det känns skönt att ha rott den här affären i hamn.

– Det känns kul. Vi vet ju inte vad som händer i framtiden, men ett par år framåt i tiden känns det som att det kan vara en bra affär, tror vi.

Processtec etablerades 2010 av Jens Johansson och har i dag tio anställda. Företaget har tidigare installerat och reparerat värmepannor hos kunder som Östanåsågen och Elektra Värme.

Läs också: Elektras VD går till konkurrent

Företaget kommer dessutom behöva anställa nya medarbetare, för att klara av driften av panncentralen.

– Vi har redan annonserat efter tjänster, men inte talat om varför. Vi vet ännu inte hur vi ska lösa anställningsfrågan, vi vill kunna klara oss med så lite bemanning det går.

– I värsta fall får vi köra treskift på pannan och då behöver vi anställa fem personer, men det vill jag undvika. Men mellan två och fem personer kommer vi behöva, säger Jens Johansson.

Läs också: Ny fjärrvärmepanna invigd i Ljusdal

Mer läsning