Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat hemtjänst på gång

/
  • Helen Wackfelt, Kristdemokraternas Ragnwi Marcelind och Lennart Sjögren kunde samtala om lagen om valfrihetssystem inom vård och omsorg i kommunhuset i Edsbyn på onsdagen.
  • Helen Wackfelt driver Hå hemservice, som nu är intresserad att börja jobba i Ovanåkers kommun. I dag har 444 personer kommunal hemtjänst i Ovanåkers kommun.

Ovanåkers kommun har tagit beslut om att införa privat hemtjänst inom ramen för lagen om valfrihetssystem inom vård och omsorg (LOV). Hittills har en intressent kommit in med sin ansökan om att få bedriva privat hemtjänst i kommunen.

Annons

Helen Wackfelt som driver Hå hemservice är även intresserad att jobba i Ovanåkers kommun. Om någon vecka får hon beskedet om hennes ansökan har fått godkänt. I Söderhamns kommun serverar hon sex kunder inom ramen för LOV. I Bollnäs har hon 60 privata kunder, men där har man inte infört LOV.

– Målet är förstås att kunna få så många kunder som möjligt i Ovanåkers kommun. Men till en början har jag satt ett tak på 15. Det som lockar där är att få jobba inom ramen för LOV, säger Helen.

På onsdagen besökte Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren, statssekreterare Ragnwi Marcelind inom socialdepartementet och Maria Karström från Nordanstig, som även är på väg att införa LOV, Edsbyn för att få information hur långt man har kommit med LOV där. De fick också träffa Helen.

I dag har LOV införts i 85 kommuner och 100 är på väg att införa lagen.

Mer läsning

Annons