Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat hemtjänst på gång

/
  • Till det första informationsmötet om LOV kom 17 personer och till det andra 12. Det visar ungefär hur många som är intresserade av att bedriva och jobba med alternativ hemtjänst i Ovanåkers kommun. I januari kommer kommunen att skicka ut sitt förfrågningsunderlag, som ger svaret hur många det i slutänden blir.

Den som vill kan välja alternativ hemtjänst även i Ovanåkers kommun från och med nästa år. Just nu pågår arbetet att undersöka hur många privata aktörer som är intresserade av att bedriva sådan hemtjänstverksamhet.

Annons

Men det innebär inte att kommunen hemtjänst försvinner, utan den kommer också att finnas kvar.

Det var i september 2008 som kommunen beslutade att utreda förutsättningarna för att införa Lagen Om Valfrihet (LOV).

Maria Stigsson började sedan jobba som projektsamordnare i kommunen och hennes arbete är snart klart. Bland annat har hon jobbat fram det förfrågningsunderlag som kommer att gå ut till de som är intresserade att utföra hemtjänst. Kommunen ställer krav på utbildning och att den som leder verksamheten har jobbat fem år med hemtjänst.

– Det ska bli spännande och se hur LOV kommer att slå i Ovanåkers kommun. Ännu vet vi inte hur många aktörer som vill bedriva hemtjänst eller hur många brukare som vill byta, säger Maria Stigsson.

Mer läsning

Annons