Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärcruising i Edsbyn lockade publik

/
  • Årets första onsdagscruising i Edsbyn lockade cirka ett hundratal bilar.
  • Långgatan drabbades av tillfälliga trafikstockningar mellan klockan sju och åtta, tiden då cruisingen pågick.
  • Christer Edströms delar ut inbjudningar till fika vid Hembygdsgården efter cruisingen. Han är också den som håller räkningen på hur många bilar som deltar.
  • En polisbil gled också omkring och även om polisen lika gärna ville visa upp sig som cruisingdeltagarna så får man anta att andra motiv låg bakom närvaron.
  • Christer Lindén, trafikpolis från Sandviken, är på plats och övervakar så att allt går lugnt till.  - Här är det mer familjer som tittar på bilar. Inte den fylla som är när det är cruising på helger i andra städer.
  • Åldersspannet på deltagarna i cruisingen spände från väl över pensionsåldern till bra mycket yngre passagerare.
  • Christer Edströms poserar bredvid en av deltagarbilarna. Den egna bilen blev det däremot inte många vändor med under kvällen.
  • För familjen Eriksson, Elin, Stefan och Barbro, är det inte första gången de är på cruising. - Man har stått här när det varit regnväder också, säger Barbro, som sitter trea från höger.
  • Långgatan kantades av folk som kommit för att titta på årets premiär för onsdagscruisingen i Edsbyn. Vädret, som växlade sol och lätta moln, gjorde sitt för att göra kvällen trevlig.

Runt hundra bilar deltog när årets första sommarcruising gick av stapeln i Edsbyn. Både publik och väder hjälpte till att göra onsdagskvällen lyckad.
- Jag tycker det är jättebra, både gammal och ung har kommit ur stugorna, säger Christer Edströms.

Annons

Christer Edströms är ordförande i föreningen Summertimes Cruisers som anordnande cruisingen. Det är sjunde året i rad som onsdagscruisingen anordnas och varken publik, väder eller deltagare svek premiären.

- Det är kul, bilintresserad är man ju, säger Pelle Eriksson, åskådare.

För honom är cruisingpremiären nästan ett sätt att få igång sommarkänslan ordentligt.

Enligt schemat skulle cruisingen ha börjat klockan. Redan vid 18.30-tiden hade trafiken på Långgatan däremot ökat markant. När klockan passerat utsatt tid blev det svårare och svårare att ta sig fram på Långgatan. Ett tag stod trafiken helt still i ena riktningen.

Stefan och Barbro Eriksson, tillsammans med dottern Elin, var på plats för att titta. Ytterligare en dotter finns i en av bilarna, en Amazon.

- Det är kul att se alla gamla fina bilar, allt jobb de har lagt ned på dem och att de är så olika, säger Barbro Eriksson.

Onsdagskvällens cruising var en av tre i sommar, plus ett större evenemang den 22 juli med både cruising och utställning. Enligt Christer Edströms är den kvällen sommarens stora begivenhet för bilälskare i trakterna.

Mer läsning

Annons