Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerröster om Alfta simhall

För politikerna i Ovanåker som i går fick ta del av en kommuninformation, där bland annat förvaltningarnas besparingsförslag presenterades, var det svårt att ge några direkta svar angående nedläggningsförslaget av Alfta simhall.

Annons

Socialdemokraten Håkan Englund som bor i Alfta ville inte säga något.

- Vi har fått oss en massa till livs att fundera på som vi nu måste hem och smälta. I dag har vi fått ett första underlaga på en del svåra beslut som måste tas framöver. Det föreslås bland annat skolnedläggningar och förändringar i äldrevården. Det här måste vi värdera.

Inte kommunalrådet Hans Jonsson (C) vill dra några slutsatser.

- Det här är den första informationen vi politiker får från förvaltningarna. Sedan blir det upp till oss politiker att ta ställning, men det är hela paketet som är det intressanta.. Enligt den budgetram fullmäktige beslutade om i måndags så ska kommunen spara in 12 miljoner kronor nästa år. Det kan ju bli ett bättre läge då både jobb och skatteintäkter nu ökar. Det kommer en ny skatteprognos den här veckan.

Vänsterpartiets Jan Wahlman som själv nyttjar simhallen i Alfta vill dock bevara den.

- Hur avlövat får Alfta bli? Mycket har försvunnit från samhället sedan jag flyttade hit som försäkringskassan och folktandvården. Simhallen är en social inrättning och så många sådana finns inte kvar i Alfta.

Mer läsning

Annons