Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polistekniker letade bevis

/
  • Under måndagen var det lugnt vid det svårt brandskadade hyreshuset i Edsbyn. Klockan åtta på morgonen avslutade räddningstjänsten sin bevakning. Senare på dagen kom två kriminaltekniker från Gävle för att undersöka den lägenhet där branden startade.
  • Jakob Lindsmyr i full färd med att samla ihop vattenslangarna. När Jakob natten mellan fredag och lördag kom till hyreshuset var det en fullt utvecklad brand. Hela taket brann då, berättar han.
  • Peter Winberg och Jakob Lindsmyr hjälptes åt att återställa och samla ihop de vattenslangar som hade använts under släckningen.

Under måndagen kom polisens kriminaltekniker från Gävle till det svårt brandskadade hyreshuset i Edsbyn. Två man gick igenom den lägenhet, där branden startade.

Annons

Det var en besvärlig uppgift att genomföra brandplatsundersökningen, eftersom lägenheten är så svårt eldhärjad. Kriminalteknikerna samlade ihop föremål och delar från lägenheten, som nu ska analyseras. Kriminalteknikerna lägger sedan ett pussel för att komma fram till vad som orsakade branden natten mellan lördag och söndag.

Det är osäkert om kriminalteknikerna behöver återkomma något mer.

På måndag förmiddag samlade räddningstjänsten ihop de vattenslangar, som har använts vid släckningen.

Senare i veckan ska räddningstjänst, polis med flera gå igenom räddnings- och släckningsförloppet natten mellan fredag och lördag. Det har kommit kritik om att själva släckningen kom igång alldeles för sent, att brandposter inte fungerade och om hur den svårt brännskadade kvinnan blev räddad ur sin lägenhet.

Mer läsning

Annons