Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen stänger i Edsbyn

/
  • Det som polisledningen nu håller på att driva igenom, som jag upplever på ett ovärdigt sätt, skapar ingen större grund för att vi ska känna deras stöd i att jobba för att vara engagerade, effektiva och tillgängliga, säger Sven Berg.
  • Sedan flera år tillbaka hyr polisen dessa lokaler i centrala Edsbyn. Det har funkat bra, anser Sven Berg.

Edsbyn mister sin nuvarande polisstation snabbare än beräknat. Redan i höst stänger stationen och istället inrättas ett medborgarkontor från och med den 5:e oktober. Edsby-polisens Sven Berg reagerar starkt på detta nya besked från polisledningen.

Annons

– Luften går ur oss totalt. Vi tre poliser som i dag jobbar i Edsbyn ska ner till Bollnäs och nya poliser från Bollnäs ska åka till det nya medborgarkontoret i Edsbyn, säger Sven Berg som har svårt att se att polisen skulle spara något på att stänga stationen redan i höst.

Polisen har nämligen ett hyresavtal som går ut sista juni nästa år. Det handlar om drygt 100 000 kronor för nio månader, enligt Sven Bergs beräkningar.

Polisledningen räknar med att kunna hyra ut lokalen i Edsbyn i andra hand under den återstående kontraktstiden och sedan samarbeta med kommunen om en lämplig lokal för det nya medborgarkontoret.

Men även för Ovanåkers kommun kommer beskedet att medborgarkontoret ska öppnas redan i höst som en överraskning.

– Jag pratade med länspolismästaren Christina Forsberg om detta på måndagen, efter att jag pratat med Sven Berg. Detta nya datum kommer oväntat även för kommunen. Det är märkligt, eftersom polisen sitter fast i ett hyreskontrakt fram till och med den sista juni nästa år. Det vore bäst för alla parter om det är det datum som gäller, säger Bertil Eriksson som är kommunens representant i länets polisstyrelse.

Mer läsning

Annons