Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen flyttar in i kommunhuset

/
  • Kommunstyrelsens vice ordförande Bertil Eriksson och närpolischef Helena Sundberg verkar vara rätt så nöjda med pi Ovanåker.

I månadsskiftet stänger polisstationen i Edsbyn. De poliser som arbetar där i dag flyttas då till Bollnäs eller väljer att ta ut förtidspension. I stället kommer två andra poliser att stationeras i Edsbyn och ha sitt kontor i kommunhuset.

Annons

Två yngre poliser som ska jobba i yttre tjänst placeras nu i Ovanåker. I samband med att polisstationen i Edsbyn stänger i månadsskiftet kommer de här poliserna att få ett kontor i kommunhuset. Vissa av det tjänster som man tidigare kunde gå till receptionen på polisstationen och få uträttade kommer man nu att få hjälp med i receptionen i kommunhuset.

Rickard Eriksson och Helene Pajari heter de två poliser som nu kommer att placeras i Ovanåker och Edsbyn.

- Det var sex sökande till de här två tjänsterna vilket tyder att jag lyckats sälja kommunen bra inom polisen, säger en nöjd närpolischef Helena Sundberg.

Helena Sundberg avslöjar att hon själv var lockad att söka jobbet.

- Jag har alltid kämpat för ett närmare samarbete mellan polis och socialtjänst och då måste det vara en fördel att ha ett poliskontor i samma hus som socialförvaltningen.

I kommunhuset ska polisen ha ett rum på fjärde våningen, en tillfällig lösning så här långt.

- Vi kan inte erbjuda något bättre på så kort varsel som det nu blev. Polisen hade helst velat ha ett par rum på nedervåningen. Vi kan kanske hitta en bättre placering längre fram, säger kommunstyrelsens vice ordförande Bertil Eriksson (KD).

De nya poliserna ska jobba i yttre tjänst och i nära kontakt med skola och socialtjänst. Både Helena Sundberg och Bertil Eriksson poängterar att poliserna till större delen inte kommer att finnas inne på kontoret utan vara ute i tjänst.

Mer läsning

Annons