Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Playwood är här för att stanna"

/
  • Gruppen Hanna & Emmy består av syskonparet med samma namn. Som förra året hade de festivalens andra tid, men det här året hade många fler kommit.
  • Gruppen Hanna & Emmy består av syskonparet med samma namn. Som förra året hade de festivalens andra tid, men det här året hade många fler kommit.
  • Marie Danielsson med barnen Elias, 1,5 år och Tilde, 4 år hade en trevlig kväll och Elias gungade till musiken när Micke Ivarsson var på scen.
  • Öjeparken var välbesökt när livemusiken från nio artister och band livade upp onsdagskvällen.
  • Många hade med sina picknickkorgar men det var också en jämn ström till det uppställda tältet där thaimat lagades.
  • Käcken & Garefors trio från Bergsjö uppträdde.
  • Micke Ivarsson, från Edsbyn, var trea upp på scen. Han är även aktuell med skivsläpp.
  • Många kom på året Playwoodfestival i Öjeparken, Edsbyn.

Playwoodfestivalen i Öjeparken i går kan närmast beskrivas som en folkfest och publiken svek inte. Nu lovar arrangörerna att man fortsätter.

- Playwood är här för att stanna, säger Björn Ingesson, en av dem bakom festivalen.

Annons

Förra året tror man att mellan sex och sjuhundra kom för att picknicka och lyssna. När den gick av stapeln i går såg det ut som om det skulle kunna bli många fler besökare på Playwoodfestivalen detta år.

- Det är mycket mer folk än ifjol, jag är jättenöjd. Bara att se en hel familj som kommer och lägger ut sin filt känns underbart. Det är det här vi vill, säger Björn Ingesson.

Två av dem som spelade under eftermiddagen och kvällen var systergruppen Hanna & Emmy från Rävaberg, strax utanför Edsbyn. De spelade även förra året.

- Jag tyckte det gick bra, förra året var det mycket mindre folk när vi spelade. Det här året kändes det lite tryggare, säger Emmy Ingesson, den yngre i duon.

Några som hade med picknickkorg och lyssnade på festivalen var Marie Danielsson och barnen Elias, ett och ett halvt år, och Tilde, fyra år.

- Jag var inte här förra året men har en bekant som uppträder nu, det är lite därför vi är här, säger Marie Danielsson.

När Ljusnan lämnade vid 18.30-tiden var det fortfarande många som rörde sig mot Öjeparken i den varma onsdagskvällen. Det tydde på att förhoppningarna om publikrekord hade goda möjligheter att förverkligas.

Mer läsning

Annons