Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan på nybygge i Edsbyn

/
  • Det är på parkeringsytan intill kommunhuset och Ica som Bengt Forssén vill bygga nytt. Nu ska kommunen se över möjligheterna.

Bengt Forsséns verksamhet har vuxit ur sina lokaler. Nu vill han storsatsa i centrala Edsbyn – och bygga nytt på 750 kvadrat.

Annons

För omkring två år sedan tog Bengt Forsén och hans företag över Elektras verksamhet och lokal i Edsbyn.

Sedan dess har affärerna gått bra och nu uppger han att de vuxit ur även Elektras lokaler, som är på ungefär 500 kvadratmeter.

– Vi är lite för trångbodda i våra nuvarande lokaler. Samtidigt finns det en efterfrågan på större utbud och vi vill expandera, säger vd Bengt Forssén.

Tillsammans med Ovanåkers kommuns tekniska nämnd planeras nu en utredning för att se vad som är möjligt att göra i centrala Edsbyn.

Bengt Forssén har redan siktet inställt på parkeringen intill Kommunhuset och Ica, längs Långgatan och Västra centralgatan.

Planen är att bygga nytt på omkring 750 kvadrat, med möjlighet till lägenheter ovanpå butikslokalen.

– Lägenheterna är en intressant lösning som kommunen har fört på tal och som skulle kunna finansiera satsningen. Dessutom vore det roligt om någon annan än kommunen vågar bygga bostäder på orten, säger Bengt Forssén.

Någon brist på mark att bygga på i Edsbyn finns egentligen inte. Men enligt Bengt Forssén är inte ytterområdena intressanta för hans verksamhet. Ska han expandera ska han göra det i centrum.

– Vi vill expandera och ska vi göra det vill vi att det blir i centrum. Ica är den affär som drar allra mest folk och vi vill ligga nära för att dra nytta av synergieffekter. Sedan får vi se vad kommunen kommer fram till, säger han.

På tekniska nämndens senaste sammanträde beslutade politikerna att ta fram en ny detaljplan för det berörda och närliggande områdena. De nuvarande detaljplanerna har flera outnyttjade byggrätter och enligt nämndsprotokollet skulle det vara bra att "städa bort" dem.

– Om det är praktiskt möjligt att genomföra det här tycker jag att det är bra. Nu ska vi påbörja arbetet och se vad som är möjligt eller inte, säger Mikael Jonsson (M).

Ännu är dock projektet i sin linda. Mikael Jonsson siar att det tidigast kan bli aktuellt med byggstart nästa sommar.

Bengt Forssén hoppas att allt ska gå enligt plan.

– Det är roligt att visa att det faktiskt finns någon som vill satsa. Det kan ge framtidstro, säger han.

Mer läsning

Annons