Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pilgrimsresan till heliga landet

/
  • Sofie, Levi och Henrik Engholm bor i Östanå mellan Edsbyn och Alfta. Snart ska Levi också bli storebror, framkommer det av tröjan han bär.
  • Boken Det heliga landet - en pilgrimsfärd kommer ut i 2 000 exemplar.
  • Vi la stor vikt vid att inte bara komma till det heliga landet som turister. Vi ville gärna möta landets människor, samtala och fira gudstjänst med olika församlingar, säger Henrik Engholm.
  • En pilgrimsvandring blir ett avbrott från vardagens stress och press på något sätt, säger Henrik Engholm.

Henrik Engholm som bor i Östanå mellan Edsbyn och Alfta fick göra en pilgrimsresa till det heliga landet för ett år sedan. Han har nu skrivit en bok om sina upplevelser - Det heliga landet, en pilgrimsbok - som har kommit ut i dagarna.

Annons

– Den här boken är ett projekt som många personer var inblandade i. Boken var inte min idé från början, säger Henrik Engholm.

Fotografen Rickard Eriksson, som också var med under den tre veckor långa resan till Israel, har tagit de många vackra bilderna som boken är illustrerad med.

Man reste till fler platser än som finns med i boken. Men många av de mest intressanta platserna för en kristen pilgrim finns med som födelsekyrkan och herdarnas äng i Betlehem och gravkapellet i Jerusalem.

– En av de många saker som fascinerade mig under resan var att här möts många kristna kyrkor och traditioner som finns i världen. De är koncentrerade i det här landet. Det var en upplevelse att möta olika representanter för alla former av kristendom, säger Henrik Engholm som är bokens huvudförfattare.

Läs mer om Henrik och hans bok i Ljusnan tisdag den 13 april.

Mer läsning

Annons