Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perssons pack tillbaka

/
  • Publiken vill gärna höra b-sidor på våra singlar. Tusen dagar är annars den mest önskade. I ishallen kommer vi även att köra några nya låtar, som Jag är en gitarr och Gyllene år för rock´n´roll, säger Per Persson som  även spelat hockey i ishallen i Alfta.
  • – Jag har varit med och byggt den här ishallen. Jag var med och spikade innerpaneler bredvid ett proffs. Jag fick vara med bredvid en snickare och se vad han gjorde, säger Per Persson

Perssons pack kommer tillbaka till Alfta ishall. I år är Tomas Andersson Wij gästartist. Den 18 maj bjuder Alfta GIF ishockey in till årets helkväll.

Annons

– Först och främst är det här en kväll då folk ska kunna träffas och umgås. Vi kommer att spela i tre omgångar. Det börjar akustiskt och sedan ökar vi. Det blir som en trestegsraket, säger Per Persson.

Per Persson har själv en relation till ishallen på olika sätt. Han har spelat hockey där. Han spelade i a-laget fram till 1981-82. Sju år senare 1989 startade han Perssons pack.

Han har fler minnen från ishallen. När tv-pucken spelades där i början av 70-talet fick han en puck i huvudet. Han vet precis var han stod med sin pappa. De kunde därför inte se matchen till slut utan fick avbryta och gå hem.

Samma dag, som helkvällen, startar Ålyran i Alfta. Därför är konserten tänkt att vara en del av den återvändarhelg, som helgen efter Kristi himmelfärds dag brukar vara i Alfta.

För två år sedan prövade man att göra om Alfta ishall till konsertlokal med både fika- och matservering. Man ville att ishallen skulle komma till användning även under denna del av året.

Perssons pack var huvudattraktion även då och det kom 700 besökare.

Arrangörerna hade det året tur med vädret. Solen sken och det blev en varm kväll. Även den gången blev det något av en maratonspelning för Per Perssons och hans pack.

I bandet spelar Magnus Lindh, Niclas Frisk, Magnus Adell och Norpan Eriksson. Per Persson bildade bandet efter att ha spelat i Traste Lindéns kvintett. Han kände att han ville sjunga sina egna sånger i ett eget band.

Mer läsning

Annons