Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perssons Pack till årets dragspelsgala

/

Det är nu klart med vilka artister som kommer att medverka på årets dragspelsgala i Alfta på långfredagen. Perssons Pack och sångerskan Ulrika Beijer liksom en massa andra duktiga musiker.

Annons

På långfredagen den 2 april är det dags för den verkliga långköraren Alfta Dragspelsklubbs dragspelsgala i Alfta sporthall för 44:e gången. Som vanligt medverkar en mängd duktiga musiker både från klubben själv och annorstädes.

Att dragspelsentusiasterna får sitt lystmäte tillfredställt råder det nog ingen tvekan om då de kommer att få lyssna till så eminenta dragspelare som Sone Banger, Håkan Andersson, Tommy Nilsson och Lisa Eriksson. Sedan har förstås klubben själv så många duktiga musiker i sitt hägn att de skulle kunna svara för en gala helt på egen hand. Här finns den musikaliska familjen Bertilsson, bröderna Jönsegård, Johannes West med flera.

Nu brukar inte dragspelsgalan bara handla om dragspel och en och annan fiol. Det brukar alltid finnas artister med som bryter av en del. I år kommer därför Alftasonen Per Persson och hans Pack att bli ett dragplåster. Till galan kommer också skönsjungande Ulrika Beijer från Hudiksvall som behärskar många olika musikstilar.

- Vi vill gärna ha lite växling och bredda utbudet, säger dragspelsklubbens ordförande Siwert Wästberg.

Några som inte är med i år är Kjell Öhman och hans musiker som tar en paus. Nu kommer dragspelsklubbens musiker att svara för kompandet.

Konferencieren heter Lars Nyberg och har varit med förr.

Mer läsning

Annons