Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskvandring i Centrumkyrkan

/
  • Barnen från Sunnanängs förskola står här tillsammans med prao-eleven Malin. De var med och agerade vid de fem olika stationerna under påskvandringen i Centrumkyrkan i Alfta.
  • Centrumkyrkans pastor Pär Haglund berättade heredepojkens historia medan ängeln,spelad av  Lydia, lyssnar tillsammans med de inbjudna barnen.
  • Den barmhärtige samariten, en berättelse Jesus hade om att vara snäll mot sina med människor, spelades av Tilde och Meja från Sunnanängs förskola var den slagne mannen.
  • Översteprästen Kaifas, i Maria Händels gestaltning, berättar sin historia med de romerska soldaterna Elias och Ivan vid sin sida.
  • Helén Sundell som Maria Magdalena berättade vad som hände i samband med korsfästelsen.
  • Salome, spelad av Lydia, och Maria, Jakobs moder, spelad av Linnéa, var de som kom fram till Jesu grav tillsammans med Maria Magdalena.
  • Helén Sundell tog sedan barnen till en modell av graven och visade att stenen framför ingången var bortrullad och en ängel berättade att Jesus var uppstånden.
  • Graven var öppen, när kvinnorna kom fram.

Först fick barnen krypa genom tidsmaskinen. De kom då till stallet i Betlehem. En herdepojke berättade där om Jesu födelse. Så inleddes den påskvandring i Centrumkyrkan i Alfta som nästan alla 6-åringar i kommunen fick gå på tisdagen.

Annons

Sex vuxna och tolv barn från Sunnanängs förskola agerade under påskvandringen som slutade med den öppna graven, när Jesus hade uppstått från det döda.

– Vi vill på detta sätt berätta påskens budskap. Det står också tydligt i läroplanen att vi ska ta upp olika traditioner, som varför vi firar påsk. Vi vill berätta detta på barnens nivå. Det är roligt att bjuda in dem som är sex år, säger Helén Sundell vid Sunnanängs förskola.

Påskvandringen var uppdelad i fem stationer och efter att ha lyssnat på herdepojkens berättelse fick barnen komma till ett rum, där Anita Lindqvist berättade historien om den barmhärtige samariten, som tog hand om en man som hade blivit nedslagen av rövare och såg till att han fick vård.

Därefter fick barnen möta översteprästen Kaifas i Jerusalem flankerad av två romerska soldater. Det var Kaifas som ledde rättegången mot Jesus, som ledde till att han blev dömd till döden och korsfäst.

Barnen vandrade vidare upp till stora kyrksalen, där Helén Sundell som Maria Magdalena berättade vad som hände i samband med korsfästelsen. Hon tog sedan barnen till en modell av graven tillsammans med Maria, Salome och Marta, och de visade att stenen framför ingången var bortrullad och en ängel berättade att Jesus var uppstånden.

Det fick också bli den glada avslutningen på påskvandringen och återfärden till nutiden med fika och godis till alla barnen.

Mer läsning

Annons