Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påsköppet i Edsbybacken

/
  • På måndagen var liftarna öppna i slalombacken i Edsbyn. Det var extra öppet över påskhelgen. Och det kom bra med åkare.
  • På måndagen var liftarna öppna i slalombacken i Edsbyn. Det var extra öppet över påskhelgen. Och det kom bra med åkare.
  • Filip Wikblad, Andree Olsson, Oscar Wikblad och Jens Jonsson har tillbringat en stor del av sin fritid i backen i vinter.
  • Axel och Per Karsbo konstaterar att backen i Edsbyn har hållit sig bra. För någon vecka sedan var de i Åre och där var det mer uppkört.
  • Jonas Söder, Rickard Jonsson och Olle Unosson hörde till de sista åkarna i backen. De tycker säsongen har varit bra med goda förhållanden.
  • Efter en mycket mild höst och förvinter kunde vi i alla fall öppna hela backen på juldagen. Sedan kom både kylan och snön. Vi kunde köra snökanonerna hela tiden när vi själva ville och det har inte hänt tidigare, säger backansvarige Ola Vedin.
  • Under påskafton, påskdag och annandag kunde allmänheten åka i slalombacken i Edsbyn.
  • Lars Eriksson har jobbat vid slalombacken hela denna vinter. Han brukar vara där i stort sett varje dag.
  • Det Ola Vedin hoppas på nu är verkstad och ett nytt personalrum i en och samma nya byggnad, som skulle uppföras intill det garage där pistmaskinen står. Den gamla servicedelen (närmast i bild) är slut, så den kommer att rivas när den nya byggnaden är klar.
  • Slalombackens nya fun park har varit en lyckad satsning. Många ungdomar har kört i backen denna vinter.

Edsbyns alpina höll extra öppet i slalombacken under påskhelgen. Men nu är allmänhetens absolut sista åk kört för denna säsong. Backen kommer fortsättningsvis att användas för enbart träning så länge snön finns kvar.

Annons

Per Karsbo från Edsbyn var en av de sista som åkte i backen på annandag påsk. Vädret var mulet med snöblandat regn, så förhållandena var inte lika fina som under den soliga påskdagen.

– Det var ett tag sedan vi åkte i backen. Det har blivit en eller ett par gånger i veckan under januari och februari. Backen har varit bra, ingen is och bra pistad. Det brukar bli tre timmar per gång, säger Per.

Backansvarige Ola Vedin är nöjd med säsongen.

– Tiden från januari fram till sportlovet var bra de helger då det var runt minus 15 och mildare. Då var det folk i backen. När det var 20 minus eller kallare höll vi stängt, säger Ola Vedin.

Rent ekonomiskt kan Edsbyns alpina vara nöjd med säsongen, även om det kom in mer pengar förra säsongen men man ligger inte långt efter i år, konstaterar Ola Vedin.

Mer läsning

Annons