Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannrumssafaris populär sysselsättning i Ovanåker

/
  • Tage Bomarg i Roteberg, Edsbyn, har fått visa sitt pannrum flera gånger för nyfikna energijägare. På gården finns två större byggnader som värms med sol, ved, pellets eller el.
  • Energirådgivaren Olle Berglund guidar i pannrummet vid Bomarks i Roteberg.
  • Så här ser pellets och vedpannan ut hos Bomarks. I rummet bredvid syns ackumulatortanken som värms av olika system.
  • Det här att människor får komma ut på plats och titta på olika uppvärmningssystem och träffa ägarna har slagit mycket väl ut, säger Olle Berglund.
  • Många är intresserade av att få tips och råd om hur man bäst värmer upp sina hus. Här har deltagarna vid en pannrumssafari samlats framför solpanelen vid Bomarks för att lyssna på energirådgivaren Olle Berglund och värden Tage Bomark.

I Ovanåker har det blivit en populär sysselsättning att åka ut på safari. Nu är det inte björn, varg eller älg som folk åker och tittar på utan pannrum. Det är kommunens energirådgivare Olle Berglund som guidar nyfikna energijägare bland solfångare, elpatroner och fliseldade pannor.

Annons

Det här med att få ner energikostnaderna intresserar många människor. Är sedan de energisystem, den, panna, man har så gammal att man är nödd och tvungen att byta är det förstås bra att få lite experttips om vad man ska satsa på.

Det här med att arrangera pannrumssafaris är Ovanåkers energirådgivare Olle Berglunds idé.

Sedan starten i höstas har han nu arrangerat nio safaris med olika inriktning och det ska bli tre till innan han gör sommaruppehåll.

- Nu närmast ska vi åka ut och titta på värmepumpar. Deltagarna får anmäla sig till olika intresseområden som ved, pellets, sol, bergvärme med mera.

- Responsen har varit väldigt bra och jag tänker fortsätta med det här även nästa år, säger han.

 

Mer läsning

Annons