Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Voxna marknad finns mycket prylar och folk

/

Mycket gammalt och lite nytt är ett bildligt sätt att beskriva den populära tvådagarsmarknaden i Homna.

Annons

Under den här marknaden går det att köpa pryttlar av alla de slag. Det är hantverk, antikt, tummade seriealbum, rökta korvar, gamla jordbruksredskap, rykande färskt tunnbröd, bildelar, men också mobilskal till moderna telefonmodeller, sockervadd och ett litet tivoli för de yngre besökarna.

Arrangörerna bakom är en handfull föreningar. Förra året gick arrangemanget ett plus på 100 000 kronor som sedan fördelades mellan de olika föreningarna. Även i år ser det ut att bli en hel del klirr i kassan berättar marknadsansvarige Christoffer Karlström. Tidigare år har antalet besökare legat på mellan 12 000 till 15 000 personer.

– På fredagen hade vi ett ökat besöksantal och det känns som en ökning också i dag (läs lördag). Antalet bilar på parkeringen vet vi inte förrän senare i kväll, men vi märker det i ett ökat antal sålda portioner mat, säger han.

En av marknadens återkommande försäljare är Laila Halvarsson från Bollnäs som har ett stånd med bland annat pälsar och skinn.

– Mycket av det jag säljer är arvegods. Jag har varit här och sålt i flera år och det jag tycker om är att det är socialt och att man träffar folk.

En av de många besökarna är Ylva Norell från Färila med familjen. De har just varit på marknaden i Lobonäs några mil bort som pågår parallellt.

– Vi har varit här i alla år. Det är kul att det händer något och att det är mycket folk, säger hon.

Än så länge har de bara köpt en plåtskylt, men förhoppningsvis ska de hitta lite bildelar innan det bär hemåt igen.

Mer läsning

Annons