Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På marknad uti Alfta

/
  • Hanna och Emmy Bäckström besöker sin mormor Anita Jonsson i Alfta och passade på att upptäcka tivolit på tisdagen. Kul, tyckte de om de små flygmaskinerna.
  • Eva-Stina Jonsson från Viksjöfors har varit runt och sålt Helsingeskon på flera marknader som i Färila och Ljusdal. Det har varit hektiskt i sommar, konstaterar hon.
  • Ann-Sofie Galfvensjö och Theodor Husberg från Edsbyn gick runt och tittade. Ann-Sofie har semester och strosade runt utan någon särskild produkt i sikte. Theodor fick även åka karusell.
  • Wivi och Ingvar Berggren köpte messmör och färskost av Barbro Andersson. Det är Barbros son Martin Söderkvist som tillverkar Järvsö getosts produkter. Messmör går åt i Alfta, konstaterar hon.
  • Under två dagar kan man gå runt och titta på olika saker i marknadsstånden vid Alfta ishall. Redan en timme före start på tisdagen kom de första besökarna.
  • Davids tivoli finns också på plats under de två marknadsdagarna. Det är karuseller, tombolahjul och annat som hör ett tivoli till.

Under tisdagen och onsdagen är det marknad på den stora parkeringen vid Alfta ishall. Ett 40-tal knallar och Davids tivoli är på plats.

Annons

Det är Alfta GIF fotboll som arrangerar Woxnadalsmarknaden, som startade i början av 1990-talet.

Micke Lindblom och Urban Mannelqvist för Alfta GIF fotboll har hållit i trådarna för marknaden. På tisdagen kunde Micke konstatera att det hittills hade varit bra med besökare. Marknaden är en viktig inkomst för fotbollen, som även tar in pengar på parkering och egen försäljning. Inkomsten beror också på tivolits intäkter.

På marknaden finns det mesta som hör en marknad till.

Mer läsning

Annons