Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Översvämmad golfbana

/
  • Golfbanan i Rösaberg har drabbats av en rejäl översvämning. Det myckna regnandet, två översvämmade bäckar som sammanstrålar vid banan och en underdimensionerad vägtrumma som ska ta emot vattenmängderna är huvudskälen.
  • Värst drabbade områden är själva infarten, vägen in till golfklubbens byggnader och ranch liksom den damm man använder för bevattningen av greenerna.
  • Det är svårt att säga när man kan spela här igen. Vattnet måste först sjunka undan och banorna måste torka. Det kommer att ta tid, eftersom det är lermark i botten och markerna är rejält vattensjuka, säger Ulf Davidsson som jobbar vid golfbanan.
  • Några delar av övningsbanan är helt täckta av vatten.
  • Det är bara att beklaga, men naturen kan man inte göra så mycket åt. Det är bara att hoppas att vi inte får så mycket mer regn, säger Karl-Erik Jonsson, medlem i golfklubben.

Alfta-Edsbyns golfklubb har tvingats stänga sin golfbana i Rösaberg, utanför Alfta, över helgen. Skälet är att golfbanan är översvämmad efter torsdagens skyfall över Alfta-området då det beräknas ha kommit 50-60 millimeter regn på några timmar.

Annons

– På måndag kommer bankommittén att ha ett möte. Men vi stänger nu banorna över helgen och så får vi se hur det ser ut efter söndag, säger klubbens ordförande Hans Andersson.

Av de nio golfhålen är sex i dagsläget ospelbara och varav fem är täckta med vatten. Dessutom är övningsbanan drabbad av översvämningen. Byggnaderna på området och själva ranchen ligger något högre och verkar ha klarat sig.

– Översvämningen drabbar klubben på så sätt att vi tappar gästspelare och den drabbar också våra medlemmar. Golfklubben har 400 medlemmar. Visst blir det ett avbräck för oss, säger Hans Andersson.

Hur mycket drabbar det klubben ekonomiskt?

– Det vet vi inte just nu. Vi vill först se om det har blivit några enorma skador. Det kan vi göra när vattnet har runnit undan, säger Hans Andersson.

Mer läsning

Annons