Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överraskande stor summa i "Spring för Burgas"

/
  • Det blev känslosamt för många när Anders

Pengarna som samlades in till strokedrabbade Anders "Burgas" Berggren överträffade alla förhoppningar.
Löparstafetten mellan Alfta och Arboga gav över 60 000 kronor till hans rehabilitering, mer än dubbelt vad arrangörerna hade hoppats på.

Annons

I augusti förra året drabbades Anders Berggren, tidigare trummis i Crazy Rebels, av en kraftig hjärnblödning. Den slog hårt mot musikern som blev förlamad på vänster sida. Han kan fortfarande inte gå.

För att hjälpa honom valde vännerna Sven-Arne Blixö och Magnus Embretzen att arrangera löparstafetten "Spring för Burgas". Alla pengar som samlas in går till en behandlingsmetod som "Burgas" ska prova.

Läs mer: Så mår Anders "Burgas" Berggren i dag

I fredags morse startade stafetten i Alfta, där Anders Berggren tidigare bodde. Engagemanget var enormt och totalt 60 löpare sprang de olika sträckorna fram till målet i lördags kväll i Arboga, "Burgas" hemort sedan 2011.

I snitt sprang löparna nio kilometer var och gav 50 kronor per kilometer. Pengar samlades också in via låtar som allmänheten fick önska och som spelades för löparna från en följebil. Dessutom lämnades pengar in spontant i kuvert från folk längs vägen.

Läs också: Loppet var en succé från start

Sven-Arne Blixö är överväldigad över allt stöd som eventet fått.

– I våra vildaste fantasier hade vi hoppats på att få in 30 000 kronor och nu är vi uppe i över 60 000 kronor. Det är så otroligt så det finns inte. Det är fantastiskt hur fina folk kan vara och engagera sig. Man blir helt tagen av engagemanget, säger han.

När pengarna lämnas över till Anders Berggren kommer namnen stå med på samtliga som gett ett bidrag. Sven-Arne Blixö beskriver "Spring för Burgas" som en resa i kärlek, där alla jobbat tillsammans för en god sak.

– Det var många tårar som föll vid målet i Arboga, framför allt när "Burgas" och hans fru kom dit. Det var känslosamt, säger han.

Anders Berggrens hustru Petra Bockholt kan bara hålla med.

– Det var magiskt! Jag är så oerhört glad över att jag har fått uppleva det här, jag är stum över engagemanget från alla. Och Anders är alldeles lyrisk, han pratar fortfarande om det och tyckte det var roligt att träffa allihop. Han är otroligt tacksam.

När vi pratar med Petra har hon inte fått besked om slutsumman än. Hon blir alldeles chockad när vi berättar att det blev över 60 000 kronor, dubbelt så mycket som förväntat.

– Åh, Gud, men herregud! Det är helt otroligt, så häftigt, säger hon och skrattar. Nu kan Anders kanske få flera behandlingar, som han så gärna vill.

Läs om ett annat fint initiativ här: Bissen Brainwalk – där insamlade pengar går till hjärnforskning

Läs också: Strokedrabbade Kalle går sitt livs tuffaste match

Mer läsning

Annons