Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar avslag om friskola

/
  • Vi hade hoppats på ett ja från Skolinspektionen. Det är tråkigt med ett nej så är det, säger ordförande Peter Tigerstrand för Voxna friskola ekonomisk förening.
  • Friskolans ekonomi bygger på kommunalt bidrag per elev, konstaterar Peter Tigerstrand som tycker arbetet med ansökan om friskola har varit väldigt givande. Man har lärt sig mycket, inte minst om skollagen.
  • Voxnabruks skola drivs i dag av kommunen i avvaktan på hur det kommer att gå med friskolan.

Voxna friskola ekonomisk förening överklagar Skolinspektionens beslut. Skolinspektionen har beslutat att avslå föreningens ansökan om att få starta friskola i Voxnabruk hösten 2012.

Annons

– Jag har nu samtalat med styrelsen. Vi kommer att överklaga beslutet. Vi kommer att hitta en lösning på de problem som Skolinspektionen har tagit upp som lärarbehörighet och elevunderlag, säger ordförande Peter Tigerstrand för föreningen.

Styrelsen kommer nu att jobba stenhårt för att skriva en överklagan och där beskriva en lösning. Föreningen har tre veckor på sig att överklaga till Förvaltningsrätten i Stockholm via Skolinspektionen.

Barn- och skolnämnden kommer att avvakta ett utslag i Förvaltningsrätten innan man tar upp frågan vad som sedan kommer att hända med skolan i Voxnabruk.

– Min spontana reaktion på Skolinspektionens beslut är att det är fattat efter den nya tuffare skollagen. Det är det som beslutet är taget på. Det kan kännas fel, eftersom hela skolan i landet befinner sig i en övergångsperiod mellan den gamla och den nya skollagen. Vi får inte en chans ens att försöka, säger Peter Tigerstrand.

Mer läsning

Annons