Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanåker har fått en ekonomi i balans

Ovanåkers kommuns redovisar ett resultat för 2010 på 11, 6 miljoner kronor. Det goda resultatet beror på att kommunens kostnader totalt minskade med 9 miljoner kronor under året, bland annat tack vare lägre personalkostnader.

Annons

Vid måndagens kommunfullmäktige i Ovanåker presenterades och godkändes en årsredovisning som visar att Ovanåkers kommunen efter några minusår nu har sin ekonomi i balans igen.

Underskottet i Ovanåkers ekonomi var vid ingången av 2010 knappt 6 miljoner kronor. Resultatet för året blev 11,6 miljoner kronor. Även med en avsättning på 3,8 miljoner kronor till en pensionsreserv ur vilken man tidigare lånat pengar klarar man nu balanskravet.

Orsaken till det positiva resultatet för kommunen är att man minskat sina totala kostnader med 9 miljoner kronor under året. Bland annat genom minskade personalkostnader på 14,3 miljoner kronor och nedskrivningar av anläggningstillgångar på 4,1 miljoner kronor.

Förutom årsredovisningen, revisionsberättelse och beslut om ansvarsfrihet avhandlades en hel del andra punkter på mötet som ny plan- och bygglovstaxa, höjda avgifter för uthyrda lokaler och förändringar i kommunens koncernövergripande styrkort som föreslagits av den nya styrande alliansen.

Mer läsning

Annons